Sastojci: 300 gr Plazma keksa 5 kašika mleka 180 gr maslaca ili margarina
Beli fil: 1 kom Ella sira (450 gr) 1 krem fix 1 vanilin šećer 50 ml. vode 1 želatin (10 gr.) 500 ml biljne pavlake (Meggle) 220 gr šećera u prahu
Voćni fil: 450 gr. crvenog voća (maline,kupine,visnje ili mix) 100 ml. vode 1 želatin (10 gr.) 50 ml. vode za želatin 4 kašike šećera
Priprema: Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri 10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi. Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm). Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup. Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila. Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa….. Prijatno!